Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024’te 844 Bin Çocuğun 32’sinde Fiziksel İstismar Tespit Edildi

TBMM Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, 2024 yılında 844 bin çocuğun izlemi yapıldığını ve 32 çocukta fiziksel istismar tespit edildiğini açıkladı.

TBMM Çocuklara Karşı Şiddet

TBMM Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda yapılan sunumda, 2024 yılında 844 bin 322 çocuğun izlemi yapıldığı ve bu çocuklar arasında fiziksel istismar veya ihmal belirtisi tespit edilen çocuk sayısının 32 olduğu açıklandı.

Komisyon Başkanı AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada, çocukların şiddet ve istismardan korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı Yüksel Hakan Aydoğmuş ise, çocukların korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

29 Bin Gence Psikolojik Dayanıklılık Eğitimi Verildi

Aydoğmuş, 2024 yılının ilk 6 ayında 81 ilde 29 bin 97 gence psikolojik dayanıklılık eğitimi verildiğini ifade etti. Ayrıca, aile sağlığı merkezlerinde çocuklar ve ailelerine yönelik danışmanlık hizmetlerinin de yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

İstismar Şüphesi Varsa Rapor Tutuluyor

0-6 yaş arası çocukların psikososyal gelişimlerinin izlendiğini belirten Aydoğmuş, çocukların vücudunda fiziksel istismar veya ihmal belirtisi tespit edildiğinde, yasal olarak ihbarın zorunlu olduğunu ve bu durumda rapor tutulduğunu söyledi. 2024 yılında 844 bin 322 çocuğun izlemi yapıldığını ve bu çocuklar arasında fiziksel istismar veya ihmal belirtisi tespit edilen çocuk sayısının 32 olduğunu açıkladı.

Topuk Kanı Vermeyi Reddedenlerin Sayısı 5 Kat Arttı

Aydoğmuş, yenidoğan bebeklerden alınan zorunlu topuk kanı taramalarına ilişkin de bilgiler verdi. Son yıllarda topuk kanı vermeyi reddeden ailelerin sayısının 5 kat arttığını belirten Aydoğmuş, bu artışın sosyal medya üzerinden yapılan yanlış bilgilendirmelerden kaynaklandığını ifade etti.

TBMM Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, çocukların korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.