Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DMM: İklim Kanunu Teklifi Bireysel Özgürlükleri Kısıtlamıyor

DMM, İklim Kanunu Teklifi’nin bireysel özgürlükleri kısıtlamadığını açıkladı. Kanun, çevre dostu üretimi teşvik ediyor.

DMM, İklim Kanunu Teklifi'nin

ANKARA – İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden İklim Kanunu Teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. DMM, kanun teklifinin kurum ve kuruluşların daha az enerji ve çevresel zararla üretim yapmalarını sağlayacak düzenlemeler öngördüğünü, ancak bireysel özgürlükleri kısıtlayan herhangi bir hükmü bulunmadığını vurguladı.

DMM İklim Kanunu Açıklaması

DMM’nin yaptığı açıklamada, “İklim Kanunu, ‘2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme’ doğrultusunda hazırlanmış, iklim değişikliğinin yol açtığı krizlerin ve zararların etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan bir yasal düzenlemedir” ifadelerine yer verildi. Kanunun; iklime dirençli şehirlerin kurulması, afet risklerinin azaltılması, su ve gıda güvenliğinin sağlanması, doğal kaynakların korunması ve yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması gibi alanlarda yol gösterici olacağı belirtildi.

YEREL DÜZEYDE İKLİM EYLEM PLANLARI

Her ilde vali başkanlığında kurulacak İl İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu aracılığıyla yerel düzeyde iklim eylem planları hazırlanacağı ifade edilen açıklamada, “Bu planlar, her ilin kendi şartlarına uygun olarak ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla oluşturulacak ve en geç 31 Aralık 2027’ye kadar iklim politikalarıyla uyumlu hale getirilecektir” denildi.

Açıklamada ayrıca, iklim kaynaklı afetlerin neden olduğu kayıp ve zararların azaltılması için risk değerlendirme, izleme, bilgilendirme ve erken uyarı sistemlerinin geliştirileceği vurgulandı.

“KARBON VERGİSİ İDDİALARI ASILSIZ”

DMM, kanun teklifiyle ilgili yanlış bilgilerin dolaştığına dikkat çekerek, “Vatandaşlardan karbon vergisi alınmasına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı. Temel amacın; çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını teşvik etmek olduğu belirtildi.

Son olarak DMM, “Kanun kapsamında yalnızca üretim yapan kurum ve kuruluşlar için daha az enerji ve çevresel zararla üretim yapmalarını sağlayacak düzenlemeler öngörülmektedir. Bireysel özgürlükleri kısıtlayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.