Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Göktaş: Aileyi Korumak, Toplumu Korumak Demektir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, HAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’nda aileyi korumanın toplumu korumak anlamına geldiğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da düzenlenen ‘HAK-İŞ 14’üncü Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, aile ve toplum arasındaki güçlü bağa dikkat çekerek, “Aile zayıflarsa toplum çözülmeye başlar. Dolayısıyla aileyi korumak, aynı zamanda toplumu korumak demek” dedi.

Bakan Göktaş, kadınların ekonomiye katılımının ülkenin refahını artırdığını belirterek, “Kadınların çalışma hayatına aktif katılımı, gelir dağılımını iyileştirir ve yoksulluğu azaltır” ifadelerini kullandı. Göktaş, kadın istihdam oranını yüzde 31,8’e, iş gücüne katılım oranını ise yüzde 36,3’e yükselttiklerini belirterek, 2028 yılına kadar bu oranları daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadınların iş hayatında, eğitimde ve liderlik pozisyonlarında daha aktif rol almalarını destekleyen reformlara değinen Göktaş, “Anayasaya ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir’ ifadesinin eklenmesi, kadın haklarının güvence altına alınması yönünde atılan önemli bir adımdır” dedi. Ayrıca, doğum yapan kadınlar için izin, sigorta ve emeklilik alanlarında kapsamlı haklar tanındığını ve iş yerinde ayrımcılıkla mücadele için önlemler alındığını vurguladı.

Bakan Göktaş, aile kurumunun karşı karşıya olduğu risklere de değinerek, “Tüketime dayalı yaşam biçimleriyle insanlar giderek yalnızlaşıyor. Dijital bağımlılık artıyor ve aile bağları zayıflıyor” dedi. Göktaş, aileyi korumanın toplumu korumak anlamına geldiğini tekrarlayarak, aile değerlerinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise kadınların eşit ve adil bir çalışma hayatına sahip olmaları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “ILO C190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşme’nin onaylanmasını talep ediyoruz” dedi.

Mahinur Özdemir GöktaşHAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği BuluşmasıKadın Emeği Buluşması