Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu’nun 69’uncu oturumunun açılış toplantısına katıldı. Toplantı, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında küresel çapta önemli bir platform olarak kabul ediliyor.
BM Genel Kurulu’ndan sonra en yüksek katılımlı etkinliklerden biri olan toplantıda, Türkiye’yi temsil eden Bakan Göktaş, kadın hakları alanında dönüm noktası kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu’nun uygulanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya üye devletler ve BM kuruluşlarının temsilcileri yoğun katılım gösterdi.
Bakan Göktaş, Mısır Ulusal Kadın Konseyi Başkanı Amal Amar ile Görüştü
Toplantı kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Bakan Göktaş, Mısır Ulusal Kadın Konseyi Başkanı Amal Amar ile bir araya geldi. Görüşmede, kadın ve aile alanlarındaki çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu ve uluslararası iş birliğinin artırılması konusu ele alındı. Amar, Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın istihdamının artırılması konularındaki çalışmalarını övgüyle karşıladı.
Görüşmede, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan, KEFEK Başkanvekili Gamze Taşcıer ve Komisyon üyesi Çiğdem Koncagül de yer aldı.
Kadının Statüsü Komisyonu 1946’dan Bu Yana Faaliyetlerini Sürdürüyor
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi kararıyla 21 Haziran 1946’da kurulan Kadının Statüsü Komisyonu, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla küresel çapta çalışmalar yürütüyor. Her yıl mart ayında 10 gün süren komisyon toplantıları, üst düzey katılımlı oturumlar ve teknik çalışmalarla gerçekleştiriliyor. UN Women’ın davetiyle tüm BM üyesi ve gözlemci ülkelerin hükümet temsilcileri, BM yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarından yüzlerce katılımcı toplantılarda yer alıyor.