Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bedrettin Dalan’ın 15 Yaşındaki Hayali: İSTEK Vakfı’nın 40 Yıllık Başarı Hikayesi

İSTEK Vakfı, kuruluşunun 40. yılını kutladı. Bedrettin Dalan’ın 15 yaşındaki hayali olan vakıf, bugün Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri oldu.

İSTEK Vakfı, kuruluşunun 40.

İSTANBUL – Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK), kuruluşunun 40’ıncı yılını görkemli bir törenle kutladı. Vakfın Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan‘ın 15 yaşındayken kurduğu hayalin gerçeğe dönüştüğü bu özel günde, hem geçmişin başarıları hem de geleceğe dair umutlar paylaşıldı.

Bedrettin Dalan

Kutlama töreni, vakfın kuruluş tarihi olan 26 Ağustos’un adını taşıyan Yeditepe Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi. Törene İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu & Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burak Dalan, İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Barış Dalan ile birlikte çok sayıda akademisyen, yönetici ve davetli katıldı.

‘DRİNA KÖPRÜSÜ KİTABI BENİM İLHAM KAYNAĞIM OLDU’

Törenin açılışında gösterilen özel filmle İSTEK Vakfı’nın 40 yıllık başarı hikayesi anlatıldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Bedrettin Dalan, vakfın kuruluş hikayesini şu sözlerle paylaştı:

“15 yaşındaydım. İvo Andriç’in Drina Köprüsü kitabını okudum ve o gün kendime bir söz verdim. Bir gün ben de bir vakıf kuracağım diye… Aradan yıllar geçti, mühendis oldum, siyasetle ilgilendim. Ama bu hayalim hiç değişmedi. Nihayetinde bu hayali 1985 yılında gerçeğe dönüştürdüm.”

İSTEK Vakfı 40. Yıl Töreni

‘HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ’

Vakfın duvarlarında yazılı olan ‘Heyecan duyulmadan yapılan işler başarılamaz’ sözünün bir yaşam felsefesi olduğunu vurgulayan Dalan, İSTEK Vakfı’nın yalnızca maddi olanağı olan çocuklara değil, olanakları sınırlı olan binlerce öğrenciye de nitelikli eğitim sunduğunu belirtti.

“Ben bir vakıf öğrencisiydim. O ruhu hep içimde taşıdım. Bu kurumu kendim veya ailem için kurmadım. Türk milletinin evlatları için kurdum. Bizler eğitimde fırsat eşitliğine inandık ve bu inancı büyüttük. Bugün binlerce çocuğumuz okullarımızda burslu eğitim alıyor.”

‘ATATÜRK RÖNESANSINI DEVAM ETTİREN BİR KURUMUZ’

İSTEK Vakfı’nın kuruluş felsefesinde Atatürk ilke ve inkılaplarının önemli bir yeri olduğunu belirten Dalan, “Bizim mottomuz; Atatürk rönesansını devam ettiren üniversitedir. Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı bir eğitim yuvası olarak, bilimle ve akademiyle bu ülkenin geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bedrettin Dalan Konuşma Yapıyor

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜCÜ BİLGİLİ VE ÖZGÜVENLİ GENÇLERDİR’

Bedrettin Dalan, Türkiye’nin geleceğine dair umutlarını şu sözlerle ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti, bin yıllık bir geçmişe sahip köklü bir devlettir. Bizler, görevimizi eksiksiz yerine getirdiğimiz takdirde, bu ülkenin geleceği daha parlak olacaktır. Türkiye’nin en büyük sermayesi, Türk gençliği ve vatandaşlarıdır. Bilgiyle donatılmış, özgüvenli bireyler yalnızca kendi yaşamlarını değil, ülkemizin kaderini de şekillendirecek.”

İSTEK Vakfı Çalışanları

EMEĞİN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİ ANLAR

Programda, İSTEK Okulları öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Vakfın 40 yıllık başarı hikayesini anlatan özel bir müzik dinletisi sunuldu.

Törende ayrıca, 10, 20 ve 30 yıllık görev sürelerini tamamlayan çalışanlara altın rozet takdim edildi. Vefa ve emeğin ön plana çıktığı bu özel günde, çalışanlar sahneye davet edilerek rozetleri takdim edildi.

İSTEK Vakfı’nın 40’ıncı yıl filminde Bedrettin Dalan’ın gençliğini canlandıran Ömer Talha Gözümoğlu da sahneye davet edildi ve Dalan’ın elinden hediyesini aldı.