Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fahrettin Altun: ‘Dünya Beşten Büyüktür’ Söylemi Adil Bir Dünya İçin Güçlü Bir Çağrı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ söyleminin adil bir dünya düzeni için güçlü bir çağrı olduğunu belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun,

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ söyleminin, uluslararası sistemin adalet temelinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan güçlü bir çağrı olduğunu belirtti.

Altun, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Stratcom Public Forum’ etkinliği kapsamında 20 ülkede gerçekleştirilen ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ başlıklı panellere video mesaj gönderdi. Altun, Türkiye’nin adalet, kapsayıcılık ve eşitlik ilkelerine dayalı bir düzenin mümkün olduğuna inandığını ve bu vizyonu kararlılıkla savunduğunu ifade etti.

Dünyanın insanlığı etkileyen küresel sorunların çözümünde önemli bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Altun, çok taraflılık ilkesinin zemin kaybettiğini ve uluslararası örgütlerin bu sorunlara etkili çözümler bulma kapasitesinin giderek sorgulandığını vurguladı. Birleşmiş Milletler’in meşruiyet ve kapsayıcılık eksikliklerinin, barış ve güvenlik sağlama konusundaki temel misyonunu zayıflattığını belirten Altun, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ söylemi, uluslararası sistemin adalet temelinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan güçlü bir çağrıdır. Bu yaklaşım, Birleşmiş Milletler’in reforme edilerek daha kapsayıcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması gerektiğine dair uluslararası farkındalığın artmasına önemli katkı sağlamaktadır.”

Altun, Stratcom Public Forum kapsamında düzenlenen panellerle küresel sorunların yanı sıra çözüm önerilerinin de tartışıldığını belirtti. ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ teması altında, küresel adalet ve eşitlik temelinde daha kapsayıcı bir uluslararası sistem inşa etme yolundaki önerileri gündeme taşıdıklarını ifade etti.

Farklı görüşlerin bir arada tartışılmasına ve çok boyutlu bakış açılarının geliştirilmesine olanak tanımayı hedeflediklerini vurgulayan Altun, “Devletler, sivil toplum kuruluşları, medya ve düşünce kuruluşları arasında daha güçlü bir diyaloğun kurulmasının temellerini atıyoruz. Bu etkinlikler, Türkiye’nin reform çağrısını uluslararası kamuoyuna duyurmanın yanı sıra daha adil bir dünya düzeni inşa etmek için ortak bir akıl ve vizyon geliştirmemize de vesile olacaktır.” dedi.

Altun, Türkiye’nin adalet, barış ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde liderlik rolünü pekiştirirken, uluslararası toplumun ortak çabalarıyla daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair güçlü bir inanç taşıdığını sözlerine ekledi.