Dezenformasyona Karşı Stratejik Mücadele
Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak, dezenformasyonla mücadele modeli konusunda uluslararası paylaşımlar yaptıklarını belirtti. Bu modelin, uluslararası seviyede ciddi iş birliği taleplerine yol açtığını ifade etti.
15. Büyükelçiler Konferansı
Altun, Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği 15’inci Büyükelçiler Konferansı’ndaki İç Güvenlik, Hukuk ve İletişim panelinde, iletişim ve kamu diplomasisi alanındaki faaliyetleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte İletişim Başkanlığı’nın kamusal politikalarda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Dezenformasyonun Tehditleri
Dezenformasyonun dünya demokrasilerini tehdit ettiğini belirten Altun, sosyal medya şirketlerinin tarafsızlık iddiasında bulunmalarına karşın siyasi aktörler gibi davrandıklarını ifade etti. Yapay zeka ve deepfake teknolojilerinin dezenformatif içerikleri güçlendirdiğine dikkat çekti.
Türkiye’nin Dezenformasyonla Mücadelesi
Türkiye’nin hem iç hem de dış kaynaklı yoğun bir dezenformasyon altında olduğunu belirten Altun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ni kurarak bu sürece etkin bir yanıt verme hedefi taşıdıklarını söyledi. Altun, üniversitelerle iş birliği içinde dezenformasyonla mücadele kulüpleri kurduklarını ve bu konuda yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
Kamu Diplomasisi Çalışmaları
Altun, uluslararası paylaşım ağlarının oluşturulmasının önemine değinerek, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’nin bu konuda kilit rol oynadığını belirtti. ‘Vatandaş Diplomat’ projesini uluslararası alanda kökleştirme hedefini dile getiren Altun, kamu diplomasisinin etkinliğini artırmak için büyükelçilerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.