Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Global Ekonomi 5.0 Paneli’nde Küresel Belirsizlikler ve Yönetimi Masaya Yatırıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde küresel belirsizlikler ve yönetim stratejileri masaya yatırıldı. Selim Kervancı ve panelistler değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nde küresel

SAKARYA – Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ‘Global Ekonomi 5.0: Politik, Ekonomik ve Sosyal Dönüşüm’ başlıklı ikinci panelinde, küresel ekonomideki belirsizlikler ve yönetim stratejileri ele alındı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen HSBC Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye CEO’su Selim Kervancı, “İş dünyasının, hükümetlerin, devletlerin en fazla zorlandığı durumlardan bir tanesi, belirsizlik ortamını nasıl yönetecekleri ve bununla ilgili nasıl stratejiler geliştirecekleri olmuştur” dedi.

Global Ekonomi 5.0 Paneli

Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), bu yıl 14’üncü kez Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş dünyası liderlerini ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin ikinci panelinde, küresel ekonomideki gelişmeler ve dönüşümler masaya yatırıldı. HSBC’nin sponsorluğunu üstlendiği panelde, Selim Kervancı‘nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, dünyadaki jeopolitik dinamikler, ekonomik dalgalanmalar ve teknolojik değişimlerin yarattığı belirsizlik ortamı tartışıldı.

Selim Kervancı

DÜNYA HIZLI BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE

Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirterek, bu sürecin merkezinde teknolojinin yer aldığını vurguladı. Han, “Bu dönüşümde güven ve korku ikilemi, hızlı çözüm arayışı ve toplumsal adalet beklentisi gibi üç temel ikilem ortaya çıkıyor” dedi.

Prof. Dr. Han, önümüzdeki 25 yıl içinde ‘zenginleştirilmiş insanlık’ kavramının hayatımıza gireceğini ve bu dönüşümün sonuçlarının henüz öngörülemediğini ifade etti.

KORUMACILIK EKONOMİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Hakan Kara, korumacılığın ekonomiler üzerinde büyük belirsizliklere neden olduğunu söyledi. Kara, “Korumacılığın kimseye faydası yok. Türkiye ve gelişmekte olan ülkeler açısından, bu tür şoklar bizi farklı yollardan etkiliyor” dedi.

Prof. Dr. Ali Hakan Kara

KÜRESELLEŞME PARADOKSU

Ekonomist, Danışman ve Yazar Stephen King, küreselleşmenin ülkeler ve uluslar arasında paradokslara neden olduğunu belirtti. King, “Küreselleşme suçlanıyor bu noktada. Yeni dünya düzeni nasıl gelişecek, önümüzdeki yıllarda bu belirsiz” dedi.

Panel, küresel ekonomideki belirsizliklerin yönetimi ve geleceğe yönelik stratejilerin tartışılmasıyla sona erdi.