Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Temsilciler ‘Daha Eşitlikçi Bir Dünya’ İçin İş Bankası’nda Buluştu

İş Bankası’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Daha Eşitlikçi Bir Dünya’ etkinliğinde, kadınların toplumsal dönüşümdeki rolü ve eşitliğin önemi vurgulandı.

İş Bankası’nın ev sahipliğinde

İş Bankası’nın ev sahipliğinde üçüncü kez düzenlenen ‘Daha Eşitlikçi Bir Dünya’ etkinliğinde, iş, girişimcilik ve spor dünyasının önde gelen kadın temsilcileri bir araya geldi. Etkinlikte, kadınların toplumsal dönüşümdeki rolü ve eşitliğin önemi vurgulandı.

Kadınların iş hayatına katılımını artırmayı öncelikleri arasında gören Türkiye İş Bankası, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, farklı sektörlerden başarılı kadınlar deneyimlerini paylaştı.

İzlem Erdem: ‘Eşitlik Bir Tercih Değil, Zorunluluk’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri İzlem Erdem, açılış konuşmasında kadınların önündeki engellerin kaldırılmasının ekonomik ve sosyal kalkınma için kritik olduğunu belirtti. Erdem, ‘Dünyada 119 milyon kız çocuğu okula gidemiyor. Eğitimden mahrum kalan bir neslin gelecekte istihdam piyasasında yer alması mümkün değil’ dedi.

Erdem, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, ‘Eşitsizliklerin azaltılması durumunda küresel ölçekte milli gelir artış hızı iki kat artacak’ ifadelerini kullandı. İş Bankası’nın kadın çalışan oranının yüzde 55 olduğunu ve yönetimdeki kadın oranının yüzde 42’ye yaklaştığını belirten Erdem, bankanın kadın girişimcilere 5 yıl içinde 100 milyar TL finansman sağlama taahhüdünü de hatırlattı.

Dr. Aslı Çoban: ‘Yapısal Sorunlara Odaklanmalıyız’

UNDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Dr. Aslı Çoban, bankacılık sektörünün kadın istihdamında öncü olduğunu ancak genel ekonomide kadınların yönetim kademelerinde hala eksik temsil edildiğini söyledi. Çoban, ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği için yapısal sorunlara odaklanmalı ve uzun vadeli stratejiler geliştirmeliyiz’ dedi.

Panellerde Kadınların Gücü Konuşuldu

Etkinlikte, Gazeteci Banu Yelkovan moderatörlüğünde düzenlenen ‘Sporla Değişen Dünyalar’ panelinde milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, milli voleybolcu İlkin Aydın ve ultra maraton sporcusu Aysu Türkoğlu sporda cinsiyet eşitliği konusunu ele aldı.

Gazeteci Güzem Yılmaz Ertem moderatörlüğündeki ‘Kadınların Gücüyle Dönüşen Dünya’ panelinde ise Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, BM FAO Küresel Gıda Kahramanı Şef Ebru Baybara Demir ve FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula ekonomik dönüşümde kadın liderliğini tartıştı.

Son olarak, Gazeteci İrfan Donat yönetimindeki ‘Köklerden Geleceğe: Umut Yeşerten Kadınlar’ panelinde Kars Kazevi Kurucusu Nuran Özyılmaz, Natural Kapıdağ Kurucusu Beyza Aydın ve Baltalı Gıda Hayvancılık Kurucusu Funda Özer Baltalı, sürdürülebilir kırsal kalkınmada kadınların rolünü vurguladı.