Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim’i Anma Etkinliğinde Önemli Mesajlar Verdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Üsküp’teki anma etkinliğinde Sabahattin Zaim’den öğrendiklerini paylaştı, insan eşitliği ve barışı vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde Anma Programı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sabahattin Zaim Anma Programı’nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) başkanı olan Kurtulmuş, üniversitenin dünya çapında bir konuma taşınması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in Mirası

Kurtulmuş, ‘Hocaların hocası’ ve ‘iktisadın duayeni’ olarak bilinen Prof. Dr. Sabahattin Zaim’den çok şey öğrendiğini ve onun öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Zaim’in kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Kurtulmuş, Zaim’in akademik dünyada çalışma ekonomisi alanında önemli bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Ayrıca, Zaim’in hayatlarında farklılıklar olan insanlara nasıl kucak açtığını ve büyük bir kuşatıcılık sergilediğini anlattı.

Balkanlar ve Osmanlı Barış Düzeni

Kurtulmuş, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında köprüler olduğuna dikkat çekerek, Balkan coğrafyasındaki halklar arasındaki barış ve dostluk ilişkilerinin önemini vurguladı. Osmanlı döneminde Balkan halklarının barış içinde yaşadığını hatırlatan Kurtulmuş, bu barışın ve huzurun özlemini dile getirdi.

Güncel Dünya Düzenine Eleştiriler

Kurtulmuş’un konuşmasında dünyadaki soykırımlar ve katliamlarla ilgili eleştiriler dikkat çekti. Özellikle faşizm ve siyonist yayılmacılığa karşı sert eleştiriler yönelterek, insanların eşit haklarla barış içinde yaşamaları gerektiğini vurguladı.

İnsan Eşitliği ve Türk Medeniyeti

İnsanı yaratılış itibari ile eşit gören bir anlayışa duyulan ihtiyacın altını çizen Kurtulmuş, bu anlayışın Türk medeniyetinin köklerinde yer aldığını ifade etti. Barışı ve özgürlüğü istemenin güzelliğini vurgulayarak, insanın eşitliğinin önemine dikkat çekti.